DODDS LUCHTJES

Van dattum van die truffels en oesters en champagne schijnt echt waar te zijn. Althans dat beweert Dr. George Dodd die al 30 jaar geuronderzoek doet en wil weten waar mensen opgewonden van raken. Dr. Dodd heeft 50 verschillende door het menselijke lichaam geproduceerde feromonen (lokstoffen) ontdekt die hij in zeven families heeft ingedeeld. Deze families corresponderen met het eten en drinken waarvan men al eeuwen beweert dat ze de zinnen prikkelen. De 50 stoffen geven elk mens een eigen geur, die de reactie van soortgenoten beïnvloed. Lust-op-het-eerste gezicht zal het niet opleveren, zegt Dodd, maar als er iets van aantrekkingskracht aanwezig is dan zal een bepaalde geur wel stimulerend werken.

Volgens Dodd produceert ieder mens in aantrekkelijk gezelschap zijn eigen samengestelde luchtje dat vermengd met een in de winkel gekocht parfum, waarin dierlijke stoffen verwerkt zitten, wellicht tot dubbele vreugde leidt.

Dr. Dodd creëerde twee lokstoffen. De lokstof voor vrouwen bevat een minder agressieve en dierlijke vloeistof dan die voor mannen. Het is de bedoeling dat je aan je eigen parfum of after-shave een paar van die Dr. Dodd druppels toevoegt voordat je op pad gaat. 15 milliliter Dr. Dodds druppels kost 29,95 pond plus verzendkosten. De naam van het produkt: 'Pheromene Factor'. Het is te bestellen bij: Key Strokes, P.O.Box 289, Sawston, Cambridge CB2 4HH, Engeland. Omdat het (nog?) niet in Nederland verkrijgbaar is een recept voor een lust- en eetlust opwekkend voorgerecht met vijgen die algemeen beschouwd worden als een uitstekend afrodisiacum.

Gevulde vijgen:

4 verse vijgen

50 gram veldsla

50 gram ongezouten pistachenoten

50 gram ongezouten blanke amandelen

1 theelepel kerrie

50 gram rauwe ham

2 eetlepels crème frache

Snijd de ham in dunne reepjes. Was en droog de sla. Maal de noten fijn in een keukenmachine. Roer de kerrie en crème frache door de noten. Trek het vel van de vijgen en snijd ze kruislings in. Vul de holte met het notenmengsel. Verdeel de sla over de borden. Bestrooi de sla met sliertjes ham. Zet de gevulde vijgen er boven op.

    • Anne Scheepmaker