Alleen directeur zit nog vast; Bestuursleden van MVV weer op vrij voeten

MAASTRICHT, 24 NOV. De vier bestuursleden van de Maastrichtse voetbalvereniging MVV, die sinds zaterdag voor verhoor werden vastgehouden, zijn gisteravond weer op vrije voeten gesteld. Zij hebben afgesproken geen verklaringen over hun verhoor af te leggen zolang de directeur van de club nog voor verhoor vastzit.

De directeur, de 35-jarige R.W., is nu nog de enige die in het kader van het onderzoek naar de fraude wordt vastgehouden. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en het handelen in strijd met de belastingwetten. Volgens zijn advocaat, mr. M. Moszkowicz, is de aanvankelijke vordering tot ingevangenhouding van zijn cliënt weer ingetrokken. Dat betekent dat hij uiterlijk zaterdag vrijkomt.

Volgens de advocaat van de club, mr. J. Goumans, die tevens secretaris is van de Raad van Beheer, wordt er uit de kas een bedrag vermist van 734.00 gulden: “We weten dat meneer K., de oud-administrateur, daar een deel van heeft meegenomen, maar we weten niet precies waar dan de rest is gebleven, Dat kunnen we pas uitzoeken als we de boeken terugkrijgen van justitie.”

Het bestuur zal daarna ook zo snel mogelijk lering trekken uit de affaire, verzekert Goumans: “We zullen bij iedereen , van hoog tot laag, nagaan waar het fout is gegaan. Dit mag nooit meer voorkomen.” Goumans zegt als advocaat te kunnen begrijpen dat justitie erg hard is opgetreden, “maar als mens vind ik dat men meer rekening had moeten houden met de grote maatschappelijke reputatie van de bestuursleden die werden gearresteerd. Het gaat om mensen die van niets wisten en niets te verbergen hadden, maar die toevallig een rechtspersoon vertegenwoordigen waar iets is mis gegaan. Hun reputatie is bij voorbaat beschadigd.”