W. Huber, regionaal directeur Oost-Afrika van ...

W. Huber, regionaal directeur Oost-Afrika van SOS-kinderdorpen internationaal, krijgt de Wateler Vredesprijs 1992.

Hij is voor de prijs in aanmerking gekomen wegens zijn inzet voor kinderdorpen in Somalië, waar hulp wordt geboden aan wezen en thuisloze kinderen. Huber heeft zich volgens de jury met grote persoonlijke moed en met gevaar voor eigen leven ingezet in Somalië. Zo besloot hij tijdens de slag om Mogadishu om niet te vluchten, maar met zijn staf in het kinderdorp te blijven.

De Wateler Vredesprijs, een oorkonde en een geldbedrag, wordt sinds 1931 jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich inzet voor vrede. De prijs gaat beurtelings naar een buitenlander en naar een Nederlander en wordt toegekend door de Carnegie-Stichting, de eigenaar van het Vredespaleis. Eerder kregen ondermeer de Wereldraad van Kerken, mevrouw Martin Luther King, Jean Monnet en mr. D.U. Stikker de vredesprijs.