Foto: DEN HAAG - Met bussen zouden ze komen, de ...

Foto: DEN HAAG - Met bussen zouden ze komen, de belangstellenden en veelal direct betrokkenen uit de provincies Gelderland en Zuid-Holland. Het cruciale debat over de aanleg van de Betuwelijn in de Tweede Kamer kon rekenen op een brede belangstelling, zo hadden actiegroepen van te voren duidelijk gemaakt.

De twee extra zalen waar tweehonderd geïnteresseerden gisteren het debat via televisieschermen konden volgen bleven leeg. Ook de publieke tribune van de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer zat niet vol. En dat terwijl juist wegens de verwachte grote belangstelling was uitgeweken van een kleine vergaderruimte naar de grote zaal. Volgens H. Mulders, directeur voorlichting van de Tweede Kamer, is het gebrek aan belangstelling vooral te wijten aan het splitsen van het debat (6 december wordt het debat afgerond). “We hadden van actiegroepen signalen gekregen dat veel mensen het debat wilden bijwonen en met dit weer wilden we niemand door ruimtegebrek op straat laten staan.” De kou heeft er volgens Mulders toe bijgedragen dat veel geïnteresseerden thuis zijn gebleven. Ook denkt hij dat veel mensen pas op 6 december een vrije dag zullen opnemen omdat dan meer duidelijkheid zal worden verschaft over de aanleg van de spoorlijn. “Daarom zullen we op 6 december dezelfde extra luisterruimte aanbieden”. (Foto Roel Rozenburg)

DEN HAAG - Met bussen zouden ze komen, de belangstellenden en veelal direct betrokkenen uit de provincies Gelderland en Zuid-Holland. Het cruciale debat over de aanleg van de Betuwelijn in de Tweede Kamer kon rekenen op een brede belangstelling, zo hadden actiegroepen van te voren duidelijk gemaakt. De twee extra zalen waar tweehonderd geïnteresseerden gisteren het debat via televisieschermen konden volgen bleven leeg. Ook de publieke tribune van de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer zat niet vol. En dat terwijl juist wegens de verwachte grote belangstelling was uitgeweken van een kleine vergaderruimte naar de grote zaal. Volgens H. Mulders, directeur voorlichting van de Tweede Kamer, is het gebrek aan belangstelling vooral te wijten aan het splitsen van het debat (6 december wordt het debat afgerond). “We hadden van actiegroepen signalen gekregen dat veel mensen het debat wilden bijwonen en met dit weer wilden we niemand door ruimtegebrek op straat laten staan.” De kou heeft er volgens Mulders toe bijgedragen dat veel geïnteresseerden thuis zijn gebleven. Ook denkt hij dat veel mensen pas op 6 december een vrije dag zullen opnemen omdat dan meer duidelijkheid zal worden verschaft over de aanleg van de spoorlijn. “Daarom zullen we op 6 december dezelfde extra luisterruimte aanbieden”. (Foto Roel Rozenburg)