Eper-incestzaak voor tweede keer aangehouden

ZUTPHEN, 23 NOV. De rechtbank in Zutphen heeft vandaag de behandeling van de zaak tegen drie verdachten in de geruchtmakende Eper-incestzaak voor de tweede keer aangehouden.

Volgens officier van justitie mr. M. de Weert, zal de zaak tegen de drie andere verdachten, die morgen voor de rechtbank moeten komen, ook pro forma behandeld worden. In de Eper-incestzaak staan de vader en moeder van de zusjes Jolanda en Evelien van B., de ex-echtgenoot van Jolanda en drie andere mannen terecht op verdenking van illegale abortus en moord op door incest verwekte kinderen. De ouders en de ex-man kregen al gevangenisstraffen opgelegd voor verkrachting, incest en seksueel misbruik van de zussen. De vader zit hiervoor nog vast. Officier van justitie De Weert zei vanmorgen dat de rapportages van het Pieter Baan Centrum in Utrecht over de vader, moeder en een van de andere kennissen nog niet klaar zijn. Als nieuwe data voor de behandeling van de zaak heeft de rechtbank 18 tot en met 21 januari 1994 vastgesteld.