Duitse sprintsters boycotten wedstrijden met Krabbe c.s.

HAMBURG, 23 NOV. Katrin Krabbe, Grit Breuer en Manuela Derr zullen geen tegenstanders in de baan treffen wanneer zij via de rechter startrecht voor wedstrijden in Duitsland afdwingen. De drie atletes zijn door de internationale atletiekfederatie geschorst tot augustus 1995.

De andere Duitse sprintsters hebben besloten de wedstrijden van het drietal te boycotten. Volgens Silke Lichtenhagen is de weigering te lopen tegen Krabbe en haar clubgenoten een zaak van zelfbescherming. De IAAF heeft namelijk gedreigd alle atletes te schorsen die gedurende de periode van uitsluiting uitkomen in wedstrijden met Krabbe, Breuer en Derr.

Lichtenhagen zei er geen bezwaar tegen te hebben dat de drie atletes uit de vroegere DDR in aparte wedstrijden tegen elkaar aan de start komen. Dat echter wordt door de Duitse atletiekbond niet serieus overwogen wegens de sancties die de IAAF dan tegen de DLV zou kunnen treffen. Voorzitter Helmut Digel zal binnenkort een gesprek hebben met Krabbe en Breuer, maar hij heeft al gezegd dat niet te veel verwacht mag worden van dat onderhoud. (SID)