De Amerikaanse filmregisseur Emile Ardolino (50) ...

De Amerikaanse filmregisseur Emile Ardolino (50) overleed zaterdag in Los Angeles aan Aids.

Zijn grootste bekendheid verwierf Ardolino met de voor een relatief laag budget gedraaide Hollywoodhits Dirty Dancing (1988) en Sister Act (met Whoopi Goldberg als non, 1992). Daarvoor had hij al een reputatie verworven met dansdocumentaires als het in 1984 met een Oscar onderscheiden He Makes Me Feel Like Dancin' (over de lessen van Jacques d'Amboise aan Newyorkse schoolkinderen), die volgende maand op het International Documentary Filmfestival Amsterdam vertoond wordt. Ook kreeg hij een Emmy voor de tv-produktie Choreography by Balanchine IV (1979) en regisseerde hij 28 afleveringen van de serie Dance in America. Deze week verschijnt zijn verfilming van het ballet The Nutcracker in de Amerikaanse bioscopen.