Alrenta: beste jaarresultaat in 15 jaar

Alrenta, het internationale obligatiefonds van ABN Amro, heeft in het op 30 september afgesloten boekjaar 1992/93 het beste resultaat behaald in de afgelopen vijftien jaar.

De intrinsieke waarde per aandeel steeg met 25,2 procent tot 251,19 gulden, de beurskoers trok aan tot 254 gulden per 30 september, een stijging van 26,9 procent. Gisteren sloot het aandeel Alrenta op een koers van 264,90 gulden. Het vermogen groeide in het afgelopen boekjaar met 739 miljoen tot 2,12 miljard gulden.

Alrenta heeft de wind stevig in de zeilen gehad. De in de verslagperiode opgetreden rentedaling deed de koersen van de obligaties in portefeuille flink stijgen. Ook is geprofiteerd van enkele langlopende optietransacties en van valutawinsten. Aandeelhouders vallen voor de inkomstenbelasting onder de 'fictief rendement'-regeling omdat Alrenta - dat de inkomsten toevoegt aan het vermogen - geen dividend uitkeert.