Zo geduldig als Vitesse voetbalt, voetbalt geen ...

Zo geduldig als Vitesse voetbalt, voetbalt geen enkel elftal in Nederland. Van risico is hun verzorgde spel is nooit sprake. Zo wonnen ze de uitwedstrijd van PSV.

Zo slaagden ze er gisteren in Rotterdam in een punt (1-1) van Feyenoord af te pakken. Vitesse miste vaste krachten als Bos, Straal en Sturing. De technisch vaardige spelverdeler Cocu vertolkte nu een verdedigende rol. In de eerste helft drukte Feyenoord Vitesse terug op eigen helft. Op schoten van Blinker en Heus na kreeg de thuisploeg echter geen kansen. In de 33ste minuut trok Van de Looi de Feyenoorder Taument in het strafschopgebied aan zijn arm. Taument toonde zijn valvaardigheid en kreeg een strafschop. Van Loen benutte hem: 1-0.

In de tweede helft was linkerspits Helder van Vitesse uitgeweken naar de rechtervleugel om Feyenoorder Van Gobbel te ontlopen. Hij schoot na vijf minuten met een volley op doel, maar De Goey redde vakkundig. Van de Looi en Larossi namen na twintig minuten Taument in het strafschopgebied in de mangel, maar scheidsrechter Blankenstein weigerde ditmaal een strafschop te geven. Twee minuten later schoof Laamers de bal voor het Feyenoord-doel. De Wolf wilde hem onderscheppen, maar schoot in eigen doel: 1-1.

Feyenoord kreeg kansen via Scholten, Blinker en Taument. En Vitesse dank zij een fraai schot van Loeffen, dat De Goey stopte. Feyenoord kreeg zijn eerste tegendoelpunt in deze competitie te verwerken.