Weer vliegramp in Macedonië

SKOPJE, 22 NOV. Bij een vliegramp in de nacht van zaterdag op zondag zijn in Macedonië op één na alle 116 inzittenden van een Macedonisch passagiersvliegtuig om het leven gekomen.

Het toestel, een driemotorige JAK-42 van de Macedonische luchtvaartmaatschappij Avio Impex, was met 108 passagiers en acht bemanningsleden op weg van Genève naar Skopje toen het in verband met de zware sneeuwval in Skopje naar het vliegveld van Ohrid in het zuiden van het land werd gedirigeerd. Daar mislukte een eerste poging om het vliegtuig aan de grond te zetten. Bij de tweede poging sloeg het toestel tegen een heuvel te pletter. Het ongeluk was de tweede vliegramp in Macedonië dit jaar. In maart verongelukte een Fokker van een andere Macedonische maatschappij, Palair, bij Skopje. Daarbij kwamen 81 mensen om. (AP, Reuter)