Spanje in Eurokorps

MARDRID, 22 NOV. Spanje zal toetreden tot de nieuw te vormen defensiemacht van de Europese Gemeenschap, het zogenaamde Eurokorps.

Dat heeft minister van defensie Javier Solana zaterdag gezegd na afloop van de tweedaagse Spaans-Franse topontmoeting. Spanje is daarmee, na Duitsland, Frankrijk en België, het vierde land dat heeft toegezegd troepen te leveren aan de nieuwe defensiemacht. België heeft inmiddels laten weten dat het voor zijn deelname wel een vereiste is dat naast Frans en Duits ook het Nederlands als officiële taal binnen het nieuwe legerkorps gehanteerd wordt. Het is nog niet duidelijk of Spanje ook zal eisen dat het Spaans zal worden ingevoerd. Gevraagd naar de taal die binnen het Spaanse onderdeel van het Eurokorps gesproken gaat worden antwoordde Solana: “Waarschijnlijk Nederlands.”