Senaat akkoord met wet wapens

SEATTLE, 22 NOV. De Amerikaanse Senaat heeft afgelopen zaterdag voor een wachtperiode van vijf dagen voor de aankoop van revolvers gestemd.

Aanvankelijk had de Republikeinse minderheid in de Senaat de behandeling van dit door het Huis van Afgevaardigden aangenomen voorstel geblokkeerd. Maar toen er veel boze telefoontjes van het publiek kwamen gaven de Republikeinen hun verzet op.

De wachtperiode van vijf dagen geldt slechts voor maximaal vijf jaar, tot er een beter systeem is ontwikkeld om per computer de achtergrond van de koper na te gaan. De Senaat heeft het in een amendement bij het voorstel tot de wachtperiode mogelijk gemaakt voor de 250.000 Amerikaanse wapenhandelaren om over het hele land te verkopen. Nu mogen ze slechts in hun eigen deelstaat wapens verkopen.