PUREE VOOR GROTE MENSEN

Van Franse babytjes worden kleine lekkerbekjes gemaakt. Na de moederborst kunnen de popjes direct overschakelen op gastronomische potjes en bakjes vol fijngemaakt eten - die au bain marie of in de magnetron kunnen worden opgewarmd - zoals artisjokkenpuree, een mousseline van wortel en rundvlees, gemengde groenten en lamsvlees en koolvis met rijst en champignons. Vandaag een recept voor een smakelijke grote mensen puree, die niet in een potje maar in een kooltje wordt gestopt. Voor 4 personen is nodig:

1 pot witte bonen (720 gram)

1 wit kooltje

200 gram gekookte ham

200 gram geraspte kaas

1 uitje

peterselie

olie, azijn, mosterd

zout, peper, cayennepeper

Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af. Snijd het buitenste blad van het witte kooltje en hol de kool zo ver mogelijk uit. Zet het uitgeholde kooltje op een koele plaats. Snijd alles wat uit de kool gekomen is fijn en strooi er zout over. Schud de gesneden kool af en toe om.

Snijd de ham in kleine blokjes. Verwarm de bonen in een klein beetje water en maal ze fijn. Roer de ham en de kaas door deze bonenpuree die op smaak wordt gebracht met zout, cayennepeper en fijngehakte peterselie. Maak de rauwe koolsliertjes aan met een vinaigrette gemaakt van olie, azijn, mosterd en peper.

Verwarm de bonenpuree (bijvoorbeeld in de magnetron) en schep deze puree in de uitgeholde witte kool. Zet deze gevulde kool met de koolsla op tafel.

    • Anne Scheepmaker