Katrin Krabbe blijft geschorst volgens IAAF

MONTE CARLO, 22 NOV. De arbitragecommissie van de Internationale Amateur Atletiek Federatie heeft zaterdag de eerder door het IAAF-bestuur opgelegde schorsing van sprintster Katrin Krabbe en haar landgenotes Gritt Breuer en Manuela Derr tot 23 augustus 1995 onderschreven. Voorzitter Tarasti van de commissie verklaarde dat Krabbe in 1992 gedurende de periode april-augustus 154 tabletten Spiropent, dat doorgaans wordt gebruikt ter bestrijding van astma, tot zich had genomen. Bij Breuer ging het om 130 tabletten, Derr nam er 116. Spirodent bevat het middel clenbuterol. “We gaan mee in de conclusie van de IAAF, dat de drie atletes de sport in diskrediet hebben gebracht en kunnen ons tevens vinden in het oordeel van de Duitse bond dat het drietal zich schuldig heeft gemaakt aan onsportief gedrag”, aldus de arbitragecommissie. (Reuter/SID/DPA)