Geen limiet reclame voor maandverband

WINTERSWIJK, 22 NOV. Het aantal reclames voor maandverband wordt niet aan banden gelegd.

Dat heeft de Reclame Code Commissie bepaald in een zaak die was aangespannen door een vrouw uit Winterswijk. Uit een verklaring blijkt dat de commissie zich niet bevoegd acht te oordelen over de frequentie waarmee een reclame wordt uitgezonden. De vrouw had de commissie ingeschakeld omdat zij vond dat dagelijks teveel spotjes voor maandverband worden uitgezonden. Zij eiste beperking van het aantal spotjes tot één per fabrikant per avond. Behalve een vermindering van het aantal, eiste zij dat de reclames alleen na negen uur 's avonds mochten worden uitgezonden zodat kinderen van de aanprijzingen gevrijwaard zouden blijven. Volgens de codecommissie zijn reclames voor maandverband niet in strijd met de goede smaak en fatsoen en niet schadelijk voor jeugdige kijkers.