De individuele kwaliteiten van Ajax gaven pas in ...

De individuele kwaliteiten van Ajax gaven pas in de tweede helft de doorslag tegen tegen FC Groningen.

En er moest een lucky goal voor aan te pas komen om de ban te breken. Clarence Seedorf trof doel omdat zijn schot door Michael Reiziger van richting werd veranderd. Tien minuten later volgde het tweede Ajax-doelpunt via een Gronings been, dat van Rick Slor. Dit keer ging er een goede actie van Marc Overmars aan vooraf. Groningen was daarna stormrijp. Na een paar prachtige passeerbewegingen van Frank de Boer raakte Stefan Pettersson in eerste instantie de paal maar Finidi George verzilverde de kans in de rebound. Een minuut later was het de beurt voor de andere De Boer, Ronald, om op links door te breken.

De meegelopen Pettersson was nu wel koelbloedig. In vier minuten maakte Ajax drie treffers. Daar zou het echter bij blijven.