Charles wil erkenning als handelsgezant

LONDEN, 22 NOV. Prins Charles is 'gefrustreerd' en wel over het feit dat de Britse regering zo weinig oog heeft voor het belang van koninklijke buitenlandse reizen voor de Britse handel. Tegenover de Financial Times heeft de kroonprins verklaard “ongelukkig” te zijn met de desinteresse die de regering ten toon spreidt ten aanzien van zijn werk als reizend ambassadeur van het Britse zakenleven. Charles zou tevergeefs hebben geprobeerd om met vertegenwoordigers van een aantal departementen om de tafel te gaan zitten en een 'commercieel reisplan' op te stellen.

De prins geeft toe dat zijn mislukte huwelijk met prinses Diana is uitgegroeid tot een 'soap opera', maar ontkent dat hij zijn problemen tracht te ontvluchten door voor zichzelf een nieuwe rol te creëren. “Het idee dat ik een nieuwe draai aan mijn werk probeer te geven is onjuist”, aldus Charles. “Het is alleen zo dat de mensen sinds mijn trouwdag geen oog meer hebben voor de dingen die ik dag in dag uit doe.”

De prins, die zijn uitspraken deed naar aanleiding van een recente reis door enkele Golfstaten, laat weten dat hij meer steun van officiële zijde wenst voor zijn rol als cultureel en zakelijk gezant. Een medewerker van de prins zei tegen de Financial Times: “Een deel van Whitehall (het regeringscentrum in Londen) beschouwt koninklijke bezoeken nog steeds als iets dat uit de tijd is.” Charles' staf zou inmiddels een 'campagne' hebben ingezet om met name de ministeries van handel en industrie te overtuigen van het nut van samenwerking. (Reuter)