Ramsj

R. Crumb: R. Crumb's Head Comix Paperback, Simon & Schuster 1967/1988, van ƒ 21,50 voor ƒ 12,90. Van Gennep, Amsterdam.

Onvergankelijk jaren zestig-cynisme. Twee vrienden hebben geld nodig en beroven een oud vrouwtje. Wanneer zij vervolgens een dronken matroos neerslaan en zijn zakken rollen worden ze gestoord door een politieagent. De agent wordt uitgeschakeld. Op weg naar huis komen ze Boopsy tegen. Een van de vrienden versiert haar. Degene die wordt buitengesloten zint op wraak. Voor het tot een treffen tussen de vrienden komt zegt Boopsy, kom alletwee met mij mee. In bed bedenkt een van de vrienden dat het meisje zich wel voor hen kan laten prostitueren. Zulks geschiedt. De vrienden leven misschien niet lang, maar wel gelukkig, gezien het laatste plaatje bij deze zedenschets van de beroemde 'hippie'-tekenaar CRUMB. Stichtelijk, maar niet voor kinderen.

    • Hans Moll