Huisman ruimt op

In amper één jaar is de gehele directie van automatiseerder Raet vervangen. Die moest, grotendeels op last van de aandeelhouders, plaats maken voor twee oud-Philips-managers. Binnen Raet wordt gefluisterd dat de nieuwe topman mr. W. Huisman Raet in feite rijp moet maken voor de verkoop.

Huisman heeft wat dat betreft een reputatie hoog te houden. Hij leidde in 1989 namens Philips succesvol de onderhandelingen met het Franse Thomson over de verkoop van Hollandse Signaal Apparaten. De directievoorzitter krijgt hulp van interim-manager mr. J.J. van Weezendonk, die was betrokken bij de sanering van de videoketen Super Club, een dochter van Philips.

Huisman is inmiddels gevorderd met het oppoetsen van Raet. Naast het schrappen van honderden banen en de verkoop van verliesgevende onderdelen zijn de financiële ratio's verbeterd. Het zoeken is naar geschikte kopers, die ook qua mentaliteit passen bij het 'bedachtzame' Raet. RCC en PTT Telecom, dat zijn automatiseringspoot wil versterken, voldoen aan dat criterium. (PW)