BONTHANDEL

Het artikel over bont van Lieke Noorman (agenda, 11 november) versterkt voor mij de melancholie van de winter. Hoe is het mogelijk dat NRC Handelsblad een dergelijk kritiekloos stuk over bont opneemt. Deze maand gaan ze er weer aan: meer dan anderhalf miljoen nertsen en vossen worden vergast of geëlektrocuteerd om te eindigen als bontrandje langs jas of jurk.

Dat de bonthandel haar imago van dierenkwellers kwijt probeert te raken is te begrijpen, zij wil immers geld verdienen aan de vachtjes. Maar het stuk lijkt meer op een advertentie van het Nederlands Bont Instituut dan op iets anders. Als er vrouwen zijn die zich menen op te moeten vrolijken met bont, laten ze dan asjeblieft kunstbont nemen, want, zoals in het artikel wordt aangehaald, dat is nauwelijks van echt te onderscheiden. Het heeft echter één voordeel: er hebben geen dieren voor hoeven te lijden.

    • M. de Kwaasteniet