Voorpremières Aladdin voor aids

AMSTERDAM, 19 NOV. In 25 bioscopen hebben vannacht en morgennacht voorpremières plaats van de nieuwste tekenfilm van Disney, Aladdin, die op 25 november officieel in Nederland in première gaat.

De opbrengst van deze speciale voorpremières is bestemd voor de Stichting Aidsfonds, ter nagedachtenis aan tekstschrijver Howard Ashman die in 1991 aan Aids overleed. Ashman schreef de met een Oscar bekroonde liedteksten voor Disney-films als De kleine zeemeermin en Belle en het Beest. Ook voor Aladdin maakte hij in een vroeg stadium liedjes, waarvan Een vriend als ik (gezongen door de geest) opgenomen werd. In de nacht van 30 november op 1 december, aan de vooravond van Wereld Aidsdag, presenteert Paul de Leeuw in Tuschinski ook een benefietvoorstelling van Aladdin voor het Aidsfonds.