PASTA VAN DE PAASEILANDEN

Zouden ze pasta eten op de Paaseilanden? Restaurants scheppen hun eigen wereld en werkelijkheid en in een ervan kwam ik deze pasta tegen. Een confabulatie misschien, maar wel lekker.

Nodig voor 4 personen:

500 gram kipfilet

1 ui

3 eetlepels olie en een klontje boter

3-4 eetlepels currypasta, naar smaak mild of heet

1 Granny Smith appel

1 mango

350 gram penne of elleboogjesmacaroni

zout, peper, 1 theelepel kurkuma (Koenjit)

1 pakje diepvries erwtjes

1 eetlepel maïzena

4 eetlepels geraspte kokos

1 eetlepel fijngeknipte bieslook of peterselie

Snijd de kip in reepjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie en de boter in een kleine braadpan en bak hierin de stukjes kip rondom bruin. Fruit de uisnippers op een laag vuur twee minuten mee. Roer de currypasta door het vlees en schenk er al roerende een kwart liter warm water bij. Tien minuten zachtjes laten koken. Schil intussen de appel en de mango. Snijd het vruchtvlees in schijfjes en halveer ze. Doe ook de stukjes fruit in de pan. Nog tien minuten laten pruttelen. Kook intussen de pasta in ruim water met zout en kurkuma beetgaar. Kook de erwtjes gaar. Giet de pasta en de erwtjes af. Roer de erwtjes door de pasta. Roer de maïzena glad met drie eetlepels water en bind daarmee het curryvocht. Proef of er zout of peper bij moet. Schep de pasta in een grote schaal, maak een holletje in het midden en schep daarin de kip met currysaus. Strooi er kokos en bieslook over. Direct serveren.

    • Annelène van Eijndhoven