Kunsthal krijgt driekwart miljoen

ROTTERDAM, 19 NOV. De Kunsthal krijgt een bedrag van driekwart miljoen extra. De Rotterdamse gemeenteraad besloot daartoe gisteren.

De driekwart miljoen is een compromis. Het college van burgemeester en wethouders wilde de een jaar oude kunstinstelling een miljoen extra geven, zoals gevraagd was door de directeur. Een deel van de raad wilde niet meer dan een half miljoen gulden extra geven. De stemmen staakten vorige week. Het compromis, driekwart miljoen haalde het gisteren wel.

Bij de opzet van de Kunsthal is van een exploitatiesubsidie van 2,5 miljoen uitgegaan, aldus directeur Van Krimpen. De raad besloot vorig jaar 1,5 miljoen te geven, en dat was volgens Van Krimpen te weinig. Hij krijgt er nu structureel driekwart miljoen bij, op voorwaarde dat hij gaat samenwerken met Boymans. Beide instellingen aan het museumpark zijn besprekingen begonnen over een betere afstemming van hun programma's. Ook ligt er een nader uit te werken plan om een hal van de Kunsthal voor moderne kunst- exposities van Boymans te gebruiken.