Horringa & De Koning naar Boston Consultancy

Het Nederlandse management-adviesbureau Horringa & de Koning uit Baarn wordt onderdeel van de Amerikaanse Boston Consultancy Group, een van 's werelds grootste adviesbureaus op het gebied van ondernemingsstrategie.

Beide ondernemingen hebben dit in een gezamenlijke verklaring bekendgemaakt. De Boston Group had tot voor kort als een van de weinige grote Amerikaanse organisatie-adviesbureaus geen eigen vestiging in Nederland. Concurrenten als McKinsey, Arthur D. Little en Booz Allen & Hamilton zijn al langer in Nederland vertegenwoordigd.

De Boston Group behaalde in 1992 een jaaromzet van circa 350 miljoen dollar. Bij het adviesbureau werken op dit moment 1600 mensen in 25 kantoren waarvan er elf in Europa staan. Horringa & de Koning is een stuk kleiner: de jaaromzet bij het Baarnse bureau, dat in 1968 werd opgezet, bedraagt circa 10 miljoen gulden. Bij het Nederlandse kantoor zijn op dit moment 25 adviseurs in dienst.

De nieuwe Nederlands-Amerikaanse combinatie zal voortaan bekendstaan als Horringa & de Koning, a member of the Boston Consulting Group. Naar verwachting vervalt over een paar jaar het Nederlandse deel van deze naam. Het nieuwe Nederlandse kantoor zal worden geleid door dr. G.J. Wijers, een van de partners van Horringa & de Koning.