Evangelist wil klooster eenzamen

AMSTERDAM, 19 NOV. Evangelist Theo van Hoof uit Putten wil een evangelisch klooster stichten voor eenzamen, zwervende psychiatrische patiënten, verslaafden en thuislozen.

Hij onderhandelt met een religieuze congregatie over de aankoop van een leeg kloostercomplex van dertien hectare in een Brabants dorp, dat de leefgemeenschap moet huisvesten. Van Hoof is coördinator van de interkerkelijke stichting Broederschap van Jezus, waarbij 600 mensen uit evangelische en gereformeerde hoek zijn aangesloten. De Broederschap exploiteert het eethuisje Kana in Amsterdam en het koffie- en inloophuis De Brug in Utrecht, waar verslaafden, ex-psychiatrische patiënten en andere eenzamen tot de regelmatige gasten behoren. Van Hoof kon deze mensen geen permanent onderdak bieden en bedacht daarom het plan voor de oprichting van een evangelische leefgemeenschap.