Thuisbioscoop

De Bioscoop komt bij u thuis van woensdag tot en met zaterdag. Res 020-6209550. Een voorstelling kost 11 gulden per persoon, exclusief voorrijkosten van 30 gulden. Er is een groepstarief van 150 gulden voor maximaal 20 personen.

Het tweede seizoen van de 'Bioskoop bij u thuis' is begonnen. Vanaf deze maand kan iedereen in Amsterdam en omstreken zijn woonkamer weer laten omtoveren tot klassiek filmtheater en een programma naar keuze zien. De medewerkers bezorgen aan huis: twee filmvoorstellingen per avond, een om acht, een om tien uur. De voorstelling, inclusief pauze met snoep, duurt circa 70 minuten. De huiskijker kan kiezen uit de programma's 'Gesmoorde tranen', 'Avonturen', 'Dijenkletsers', 'Angstzweet', 'Strafbladen', of een greep uit het hele repertoire. Bij de bespreking van het eerste seizoen, oordeelde deze krant dat alleen al de film 'Een wrede winterwortelvertelling' uit het angstzweet-programma de moeite van de huiskamerverbouwing waard was. Deze film staat nog altijd op het programma. Het huidige repertoire verschilt overigens nauwelijks met dat van vorig jaar. De zomerpauze is gebruikt om het bestaande repertoire te verbeteren, aldus Nele Ysebaert, een van de initiatiefnemers van de huisbioscoop. “De zwakke broeders hebben we eruit gegooid.” Voor het volgende winterseizoen belooft ze wel een vernieuwd programma -“Internationaal zelfs.”