Sterke winstgroei Royal Nederland

Royal Nederland Verzekeringsgroep - onderdeel van het Britse verzekeringsconcern Royal Insurance Group - heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winst vóór belastingen krachtig opgevoerd van een ton tot 7,9 miljoen gulden.

De omzet steeg vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 16 procent tot 672 miljoen gulden. Voor 1993 wordt een positief resultaat verwacht, maar door ongunstige omstandigheden op de schademarkt zal dit lager uitvallen dan in 1992 (winst 20,3 miljoen).

In de levensector steeg het premie-inkomen in de eerste negen maanden met 148 procent tot 74 miljoen.

Het premie-inkomen bij schade groeide in de eerste negen maanden met 6,1 procent tot 488 miljoen. Bij brandverzekeringen was sprake van voorzichtig herstel. Bij motorrijtuigenverzekeringen bleven de resultaten teleurstellend. Hierdoor zullen belangrijke premieverhogingen in 1994 onvermijdelijk zijn, aldus de directie.