Ouderen niet banger voor criminaliteit

ROTTERDAM, 18 NOV. Ouderen zijn niet banger voor criminaliteit dan jongeren.

Dit blijkt uit een onderzoek van TNO onder de Nederlandse bevolking. De resultaten zijn vandaag tijdens het Nationaal Congres Ouder Worden in Rotterdam bekend gemaakt. Altijd werd verondersteld dat ouderen banger voor criminaliteit zouden zijn dan jongeren, ook al wijzen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit dat ouderen minder met criminaliteit te maken krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat 57 procent van de Nederlandse bevolking bang is dat de eigen gezondheid wordt aangetast door geweld op straat. Dit is 17 procent meer dan in 1989. Het onderscheid in angstgevoelens neemt niet weg dat de vrees voor lichamelijk geweld onder de gehele bevolking de afgelopen vier jaar is toegenomen.