Haldan in tafeltennisselectie

DEN HAAG, 18 NOV. Paul Haldan keert na een absentie van een half jaar terug in de nationale selectie. De voormalige Roemeen is opgeroepen voor de Nederlandse ploeg, die van 26 tot en met 28 november deelneemt aan de Open Zweedse titelstrijd in Karlskrona. Met de inschrijving van Haldan heeft topsportcoördinator Carel Deken een nieuwe rel binnen de NTTB voorkomen.

Na het WK in Göteborg eind mei liet Haldan (27) weten, dat hij wegens drukke werkzaamheden tot november niet beschikbaar zou zijn voor Oranje. Hij miste door zijn beroepsmatige activiteiten ook de laatste en beslissende groepswedstrijd van Nederland tegen Polen (0-4) in de Europese liga op 26 oktober. Zijn (ingecalculeerde) afmelding werd hem door Deken niet in dank afgenomen.

Haldan, die een eenmansbedrijf in de automatiseringssector heeft, werd op reglementaire gronden niet ingeschreven voor de Open Oostenrijkse titelstrijd, die het afgelopen weekeinde werd afgewerkt. Deken speelde zelfs even met de gedachte Haldan voorlopig uit de nationale selectie te weren toen de vijfvoudige nationale kampioen zich afmeldde voor de Nederlandse titelstrijd, die half december in Zwolle wordt gehouden. Haldan heeft in het NK-weekeinde competitieverplichtingen bij zijn Duitse club Bayreuth, die hem strikt aan zijn contract wenst te houden.

Met de Zweedse uitnodiging voor Haldan geeft Deken aan, dat hij het zoveelste conflict in zijn nog korte periode als bewindvoerder niet op de spits wil drijven. “Gelukkig maar, want ik heb helemaal geen behoefte aan een rel rond mijn persoon”, liet Haldan weten.