E-mail

UD heeft vandaag geen onderwijs. Dat is leuk, want dan kan UD wetenschappelijk onderzoek doen. Wetenschappelijk onderzoek is 40% van zijn aanstelling (45% zegt UHD) maar het komt er steeds niet van door dat onderwijs. Nu is het zover: eindelijk weer research.

Bij de post zitten wat formaliteiten op stel en sprong. UD moet invullen wat hij de afgelopen drie jaar heeft gebruikt aan pennen, bloknotes (A5 en A4), potloden, schijfjes, plakband, paperclips en ander kantoormateriaal, dit vanwege een reallocatie van middelen. UD vult in en zet dan zijn computer aan. Eindelijk onderzoek.

De computer is aangesloten op een netwerk, omdat dit handig is. Het netwerk zit vol informatie, waaronder elektronische post. UD moet deze post eerst lezen, anders kan hij de boodschappen niet wissen en dan komt hij niet in het netwerk en kan hij zijn onderzoek wel vergeten. Snel de E ingedrukt.

E-mail. You have 145 new messages. Give enter. Enter.

From: Joke Kastemeier @#USV@RuG.NL

Subject: sluiting Universiteit & Design (message follows)

Universiteit & Design is op 8 september gesloten wegens het jaarlijkse uitstapje.

E-mail. You have 144 new messages. Give enter. Enter.

From: Eva Misling @#CVS@RuA.NL

Subject: BUITENKANS TENNIS (message follows)

Voor medewerkers van de universiteit wordt de volgende TENNIS regeling aangeboden: 2 maanden onbeperkt buiten tennissen voor ƒ 50,-!!!

E-mail. You have 143 new messages. Give enter. Enter.

K. Hazelhoff @#EFZ@RuL.NL

Subject: Zendium

Onlangs ontdekte ik dat de 75 ml-tube tandpasta vlak over de grens maar 62 BF kost in supermarkt BOMA. Dat is één gulden GOEDKOPER. Houd mezelf ook aanbevolen voor uw besparende produkt-informatie!

Telefoon. Dit is een interne enquête door het College georganiseerd.

We willen graag uw reactie op de nieuwe regeling voor bewust belonen. Hoe vaak heeft u de laatste 15 maanden een functioneringsgesprek dan wel een beoordelingsgesprek gehad, wie zat daarbij en hoe heeft u dit / deze gesprekken ervaren? Uw antwoord kan in vijf categorieën vallen. Zeer goed, goed.

Na 10 minuten hangt UD op. Nog 143 boodschappen, en dan lekker aan het onderzoek.

achter de tralies van je eigen tongval

    • Maarten Doorman