BP verkoopt diervoedingdochter

Het olieconcern British Petroleum (BP) onderhandelt over de verkoop van de producent van diervoeding Paragon Petcare aan het Britse levensmiddelenbedrijf Dalgety.

Paragon heeft heeft produktievestigingen in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. In Nederland is er een hoofdkantoor in Bunnik met twintig werknemers en een produktiebedrijf in Putten waar 120 mensen werken.

Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 103 miljoen pond (290 miljoen gulden). Dalgety is al actief op het gebied van dierenvoedsel via de dochteronderneming Spillers Foods.

Paragon is onderdeel vaN BP Nutrition, de levensmiddelendivisie van het Britse concern. BP is bezig zich van deze activiteiten te ontdoen om zich te concentreren op de olie- en gassector. Zo werden de vleeswarenbedrijven Stegeman in Deventer en Boers in St. Michielsgestel eind vorig jaar overgedaan aan het Amerikaanse concern Sara Lee en in juni verkocht BP het Amerikaanse bedrijf Purina Mills voor 425 miljoen dollar aan de beleggingsgroep Sterling.