Prijzengeld ATP finale opnieuw opgeschroefd

Deze week strijden de beste acht spelers van 1993 om het ATP-wereldkampioenschap. In de Stan Smith-groep kreeg Michael Stich het thuispubliek op zijn hand door een gemakkelijke zege op de Oekraïner Andrei Medvedev (6-3, 6-4). Chang en Courier zijn hun volgende tegenstanders. In de Arthur Ashe-groep won Stefan Edberg van de Spanjard Sergi Bruguera (6-2, 6-4). Pete Sampras en Goran Ivanisevic komen pas vandaag in actie.

De groepswedstrijden duren tot en met vrijdag. Zaterdag volgende halve finales tussen de nummer één uit de ene poule tegen de nummer twee uit de andere. Zondag ontmoeten de winnaars elkaar in de finale.

Het prijzengeld is wederom opgeschroefd, tot 2.750.000 dollar. Het startgeld bedraagt 65.000 dollar voor de acht geplaatste spelers, dertig mille voor reserve Thomas Muster. Elke gewonnen partij in de groep levert 80.000 dollar op. De verliezende finalist krijgt 305.000 dollar, de winnaar 630.000. De ATP-kampioen krijgt een bonus van 1.240.000 dollar, als hij al zijn partijen weet te winnen.