PITABROODJES MET GEITEBALLEN

Een Indiase variatie op het bekende broodje shoarma. Geitevlees is iets zachter van smaak dan schapevlees. Het is te koop bij Islamitische slagerijen. Een recept voor 4 personen:

4 pitabroodjes

500 gram geitevlees

1/4 wit kooltje

1 ui

1 teen knoflook

1 stukje gemberwortel van 1/2 centimeter

1 eetlepel peterselie

1 ei

1 theelepel garam masala

olie

zout, peper

Bestrooi de in sliertjes gesneden kool met zout. Knijp na een kwartier de sliertjes fijn. Na een half uur is de kool zacht geworden. Snijd de gepelde ui in stukken. Ontvel de teen knoflook. Schil de gemberwortel. Doe ui, knoflook, peterselie en gember in een keukenmachine en maal het fijn. Snijd het vlees in dobbelstenen. Doe het vlees, met het ei, de garam masala (een Indiaas kruidenmengsel) en wat zout en peper in de keukenmachine. Maal alles fijn. Vorm van dit mengsel vier ballen, druk ze een beetje plat en bak ze in wat olie gaar en lichtbruin. Verwarm de pitabroodjes en snijd ze open. Vul de broodjes met gesneden kool en een geitebal.

    • Anne Scheepmaker