21 onbekende muziekstukken Purcell gevonden

LONDEN, 17 NOV. De antiquair Lisa Cox in het Engelse graafschap Devon heeft 21 totnutoe onbekende klavierstukken van de Engelse componist Purcell (1659-1695) gevonden tussen een stapel muziek, die zij in september op een veiling had gekocht.

Dat meldt de Engelse krant The Times vandaag. De man die de stapel muziek toen verkocht had die twintig jaar eerder gekocht en onder de piano bewaard. De in kalfsleer gebonden Purcell-muziek zou enkele miljoenen ponden waard zijn.

Experts hebben op grond van het handschrift van de componist de vondst als authentiek bestempeld. De 21 klavierstukken op 24 pagina's zijn waarschijnlijk gecomponeerd in de twee laatste levensjaren van Purcell. De vondst, die voor de Engelse muziek als de belangrijkste van de eeuw wordt beschouwd, betekent dat er nu zes autografen van Purcell bekend zijn. Het laatste kwam in 1902 aan het licht. Bijna alle muziek van Purcell bestaat slechts in kopieën.