VOETBAL-VLEUGELS

In veel Nederlandse huishoudens is er op woensdagavond voetbal op tv. In Noord-Amerika is het maandagavond football night, terwijl ook op andere avonden football of een andere sport de aandacht opeisen. Voor al die zogeheten armchair quarterbacks of ook wel couch potatoes is het tv dinner verzonnen. Daar horen zelfs speciale uitklaptafeltjes bij!

Voor 4 personen

1 kilo kippevleugels

4 eetlepels honing

1 deciliter sojasaus of ketjap

1 eetlepel gesnipperde sjalot

1 eetlepel fijngehakte gemberwortel of 2 theelepels gemberpoeder

versgemalen peper

Bekleed een groot bakblik met aluminiumfolie. Schik er de kippevleugels op. Meng de rest van de ingrediënten in een kom en kwast er de kippevleugels mee in. Laat de vleugels minstens 1 uur marineren. Warm de oven voor op 180 graden celsius en laat de kippevleugels 35-40 minuten bakken. Dien onmiddellijk op zonder voor het beeld langs te lopen.

    • Kim Maclean