Raet stoot rekencentrum af

Software-ontwikkelaar Raet heeft zijn rekencentrum in Apeldoorn verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Computer Sciences Corporation (CSC).

Het rekencentrum met een jaaromzet van 30 miljoen gulden had een te kleine marktomvang. Hiermee heeft het slecht draaiende Raet vrijwel afscheid genomen van zijn divisie Facilities & Services. Eerder werden de vestigingen in Diemen en Enschede opgeheven en werd onderdeel MS+O in Capelle a/d IJssel afgestoten.

CSC neemt 102 medewerkers over van Raet. CSC “betaalt” de overneming door aan Raet gedurende vijf jaar diensten te leveren ter waarde van een omzet van negentig miljoen dollar. Voor de medewerkers die overgaan naar CSC zijn er “verdere carrièremogelijkheden”.

De vernieuwde top van Raet zal vrijdag de toekomstplannen presenteren. Een voorgenomen herstructurering heeft onrust teweeggebracht onder het personeel, vooral bij de verlieslijdende dochter Raet Integratie Services. In de eerste helft van 1993 zakte de winst in tot 4,1 miljoen gulden. Over de eerste zes maanden van vorig jaar werd 7,2 miljoen verdiend. Raet telt 2522 medewerkers die vorig jaar 717 miljoen gulden omzet behaalden.

CSC houdt zich onder meer bezig met het beheer van overheids- en bedrijfscomputerparken. Met 27.000 werknemers en in totaal 300 kantoren in de VS en een aantal Europese landen bedraagt de jaaromzet 2,5 miljard dollar (4,8 miljard gulden).