Overmars vraagteken

Marc Overmars is het enige vraagteken in de selectie van het Nederlands elftal. De Ajacied tobt sinds een week met een spierblessure in de liesstreek. Gisteravond trainde Overmars niet mee met de groep in het stadion van Lech Poznan. Hij beperkte zich tot een lichte loopoefening. Bondscoach Advocaat wil hem met het oog op het duel met Polen morgenavond niet belasten. Hij acht de kans dat Overmars speelt niettemin groot.

Het veld in het stadion is moeilijk bespeelbaar. De bovenlaag van enkele centimeters is zacht, daaronder is de grond bevroren. Daardoor glijden de spelers veel uit. Mogelijk moeten ze morgen aangepast schoeisel aantrekken.

Aanvankelijk zou de wedstrijd in Chorzow worden gespeeld, waar het stadion ongeveer 100.000 toeschouwers kan bevatten. Deze accommodatie is door de Europese Voetbal Unie (UEFA) voor onbepaalde tijd ongeschikt verklaard voor internationale wedstrijden, omdat in mei van dit jaar bij het duel Polen-Engeland grote rellen uitbraken. Omdat in Polen alleen het stadion van Poznan over een toereikende lichtinstallatie beschikt, besloot de Poolse bond de wedstrijd tegen Nederland in de stad (700.000 inwoners) in het westen van Polen te laten spelen. Het stadion kan slechts 24.000 toeschouwers bevatten.