Hiddink bij Valencia ontslagen

ROTTERDAM, 16 NOV. Trainer Guus Hiddink kreeg gisteren per faxbericht in zijn hotel te horen dat hij was ontslagen bij Valencia. Hij had het wel verwacht. De resultaten vielen de laatste tijd zwaar tegen.

Daardoor zakte de ploeg, drie weken geleden nog lijstaanvoerder in de hoogste Spaanse voetbalklasse vóór Barcelona en Real Madrid, naar de zesde plaats. Volgens bestuurswoordvoerder Pons kon Hiddink zijn ploeg niet meer motiveren. De coach van het jeugdteam, Francisco Real, neemt de training voorlopig over. Vujadin Boskov en Uli Stielike worden genoemd als kandidaten.

De ellende voor Hiddink begon bij de return van het UEFA-Cuptreffen tegen het Duitse Karlsruhe. Valencia verloor met liefst 7-0. Daarna ging het in de competitie ook mis. Twee keer op rij werd er een nederlaag geleden, tegen Gijon en Real Madrid. De spelers en supporters hadden verklaard achter Hiddink te staan.

Hiddink was aan zijn derde seizoen bij Valencia bezig. Hij lag in zijn periode bij de Spaanse club geregeld in de clinch met voorzitter Tuzon.