Arafat brengt in december bezoek aan Nederland

DEN HAAG, 16 NOV. PLO-leider Yasser Arafat brengt op 13 en 14 december een bezoek aan Nederland. Hij zal de gast zijn van de Nederlandse regering en gesprekken voeren met minister Kooijmans van buitenlandse zaken en zeer waarschijnlijk ook met minister-president Lubbers.

Details van het bezoek, dat vanmorgen werd bevestigd door Buitenlandse Zaken, worden om veiligheidsredenen voorlopig niet gegeven. Aangenomen mag worden dat hij ook met een vertegenwoordiging uit het parlement zal spreken. Uit mededelingen van het PLO-kantoor in Den Haag kon men bovendien opmaken dat Arafat zich niet zal beperken tot gesprekken met Nederlandse politici.

Bij zijn bezoek enkele weken geleden aan het PLO-hoofdkwartier in Tunis heeft minister Kooijmans Arafat te kennen gegeven dat hij welkom zou zijn, indien hij zou besluiten Nederland te bezoeken. Arafat deelde vervolgens mee, dat hij op zeer korte termijn Den Haag zou aandoen.