Vier mensen gedood in zware najaarsstorm

ROTTERDAM, 15 NOV. De zware westerstorm die gisteren over Nederland raasde, heeft vermoedelijk aan vier mensen het leven gekost. Op de Amer in de Biesbosch zonk een roeiboot met twee vissers. Een van de drenkelingen werd nog aan wal gebracht, maar overleed na reanimatie. Naar de andere visser wordt nog gezocht.

Bij IJmuiden sloegen twee opvarenden van een Deense vrachtvaarder overboord nadat zij waren meegesleurd door schuivende containers. De zoekactie naar de twee vermisten is vanmorgen vroeg hervat. Hun kans op overleven wordt uiterst gering geacht.

In het hele land ondervond het verkeer hinder van windstoten en regen. De landelijke verkeerscentrale in Driebergen meldde gisteravond overlast door omgewaaide bomen, verkeersborden en andere voorwerpen. Op de snelwegen raakten automobilisten in problemen door afgebroken takken en omgeslagen aanhangwagens. Er waren dertig aanrijdingen, waarvan zeker acht veroorzaakt door wind. Vijf mensen raakten gewond bij een botsing op de A16. Ook het treinverkeer liep vertraging op door gladde rails en moest op sommige trajecten worden omgeleid.

Rijkswaterstaat besloot gisteravond omstreeks elf uur de stormvloedkering in de Oosterschelde voor de tweede keer in een etmaal te sluiten.