QVC biedt 10,6 mld op Paramount

De Amerikaanse kabeltelevisie-exploitant QVC heeft zijn bod op het media- en filmconcern Paramount verhoogd. QVC biedt nu 90 dollar per aandeel ofwel 10,6 miljard dollar voor het gehele concern. Dat heeft QVC dit weekeinde bekendgemaakt. In eerste instantie bood QVC slechts tachtig dollar per aandeel.

Paramount is onderwerp van een slepend overnemingsgevecht tussen QVC en Viacom, een andere kabeltelevisiemaatschappij, bekend van onder meer MTV. Het veel grotere Viacom biedt 85 dollar per aandeel, ofwel 10,1 miljard dollar.

Paramount heeft al in een vroegtijdig stadium een voorlopig akkoord ondertekend met Viacom. Deze overeenkomst staat centraal tijdens een door QVC aangespannen rechtszaak, die donderdag voorkomt. QVC twijfelt aan de rechtmatigheid van het akkoord.

Paramount is de laatste grote onafhankelijke filmstudio van Hollywood. De kabelexploitanten zijn vooral geïnteresseerd in de uitgebreide filmbibliotheek van het bedrijf. Verder is Paramount eigendom van twee professionele sportploegen, de beroemde Madison Square Garden en een van de grootste boekenuitgeverijen ter wereld.