Overneming United Airlines afgeketst

De overneming van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines (UAL) door de vakbonden is van de baan. UAL Corporation, de moedermaatschappij van UAL, heeft het bod van de werknemersverenigingen als ontoereikend bestempeld.

Het bod van vijf miljard dollar komt volgens UAL Corp niet overeen met de werkelijke waarde. Volgens UAL is een tegenvoorstel van de luchtvaartmaatschappij door de bonden afgewezen.

De vakverenigingen voor vliegeniers en technici hadden voor een meerderheidsbelang 165 dollar per aandeel willen betalen. Volgens bestuurders van UAL komt het bod in werkelijkheid op 140 dollar per aandeel uit. De beurskoers was vrijdag ruim 148 dollar. Een verhoging van het bod is volgens de vakbonden uitgesloten.

Amerikaanse luchtvaartdeskundigen gaan ervan uit dat er de komende tijd harde onderhandelingen zullen volgen tussen UAL en de bonden.