Nederlands elftal na rust sterker in oefenduel

AMSTERDAM, 15 NOV. De selectie van het Nederlands elftal oefende zaterdagmiddag in een partijtje van tweemaal een half uur tegen Jong Oranje. Ze won met 4-0 door doelpunten van Bergkamp (2x), Bosman en Winter. Alle treffers vielen in de tweede helft. In het eerste half uur speelden voor het grote Oranje: De Goey, Van Gobbel, Ronald Koeman, Frank de Boer, Winter, Wouters, Erwin Koeman, Overmars, Bergkamp, Ronald de Boer en Roy. Jonk trainde op een bijveld met fysiotherapeut Ouderland, omdat hij woensdag niet met Inter gevoetbald had. Van een blessure is geen sprake.

Jonk kwam in de tweede helft wel in het veld. Toen werd in de volgende samenstelling gespeeld: Snelders, Van Gobbel, Ronald Koeman, De Wolf, Winter, Jonk, Numan, Ronald de Boer, Bergkamp, Bosman en Roy. Overmars werd rust gegund wegens een liesblessure die hij woensdag opliep bij een wedstrijd van Ajax. Wouters werd ook gespaard op grond van zijn overladen programma bij Bayern.

Bondscoach Advocaat was over het 'tweede' elftal meer tevreden dan over het 'eerste' elftal, dat aanzienlijk minder agressief speelde. Hij vond dat hieruit geen conclusies getrokken mogen worden met het oog op de opstelling voor de wedstrijd van woensdag in Poznan tegen Polen. Veel veranderingen ten opzichte van het duel met Engeland wil hij niet doorvoeren. De geschorste Rijkaard ontbreekt. Advocaat zei er van uit te gaan dat de Polen met slechts één spits en één 'aan de zijkant opkomende' spits zullen spelen. Vanmorgen is de Oranje-selectie naar Polen vertrokken.