Liebherr alsnog aandeelhouder Daf Special Products

Het Zwitserse concern Liebherr International neemt nog dit jaar 30 procent van de aandelen van Daf Special Products over van Van Halteren Metaal. Het is van meet af aan de bedoeling geweest dat het Eindhovense bedrijf twee aandeelhouders zou krijgen.

Liebherr was afgelopen zomer nog niet zover om definitief met Special Products in zee te gaan. Nu is dat wel het geval, zo heeft directeur ir.H.Schaeken van Daf SP bevestigd.

Special Products, waar ooit 500 mensen werkten, was een dochteronderneming van het vroegere Daf-concern en werd meegesleurd in de teloorgang van Daf. Na een faillissement werd het bedrijf afgelopen zomer overgenomen van Van Halteren uit Bunschoten. De produktie van militaire voertuigen en vliegtuigonderdelen, zoals landingsgestellen, werd voortgezet met 165 mensen.

Inmiddels is het aantal arbeidsplaatsen al weer gegroeid tot 190. Daf SP gaat nauw samenwerken met Liebherr-dochter Aero Technik in Duitsland, waarmee het al langer een samenwerkingsverband heeft. Aero Technik is gespecialiseerd in vliegtuigonderdelen.

De toename van de werkgelegenheid bij Daf Special Products is mede te danken aan de beslissing van het ministerie van defensie om toch negentig legerkraanwagens bij het Eindhovense bedrijf te bestellen. Aanvankelijk was die order ingetrokken. Volgens Schaeken is de orderportefeuille van zijn bedrijf goed gevuld. Hij verwacht binnenkort een forse nieuwe opdracht op luchtvaartgebied.