Honderden doden in strijd Afghanistan

KABUL, 15 NOV. In Afghanistan zijn de afgelopen twee weken honderden doden, merendeels burgers, gevallen bij zware gevechten om de strategische garnizoensplaats Tagab tussen Hezb-i-Islami van premier Gulbuddin Hekmatyar en Jamiat-i-Islami van president Burhanuddin Rabbani en ex-minister van defensie Ahmed Shah Massoud.

De stad, die beurtelings door beide groepen is bezet, beheerst de aanvoerlijnen naar de hoofdstad Kabul. De strijd is nog steeds niet beslist.

Twee Westerse journalisten die vorige week bij Tarag door Hezb-i-Islami waren gevangen genomen, zijn vandaag vrijgelaten. De twee, de Nieuw-Zeelander Terrence White van het persbureau Agence France Presse en de Amerikaan John Jennings van Associated Press, klaagden aanvankelijk te zijn mishandeld door Hezb-strijders die onder invloed van hasjiesj waren. (AFP, AP)