Europalijst RPF, GPV, SGP op tocht

PUTTEN, 15 NOV. De kans dat het GPV, de RPF en de SGP volgend jaar met een gemeenschappelijke lijst zullen deelnemen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement is zeer klein geworden, nu de RPF zaterdag definitief mevrouw drs. G. Visser-van Lente op de kandidatenlijst heeft gezet.

Visser-van Lente kreeg weliswaar de onverkiesbare zevende plaats toebedeeld, maar een woordvoerder van de SGP deelde dit weekeinde mee dat de bezwaren van zijn partij tegen deze kandidatuur “van principiële aard zijn en los staan van de vraag, of zij al of niet verkiesbaar is”. Vertegenwoordigers van de drie kleine christelijke partijen zullen de komende weken verder overleggen over de mogelijkheid alsnog met een gemeenschappelijke lijst aan de Europese verkiezingen deel te nemen.