Britten op zoek naar zieke Jackson

LONDEN,15 NOV. Waar is Michael Jackson? Op een geheime plaats, dat is wel zeker. Maar sinds de charter-Boeing 727 van Elizabeth Taylor zaterdagmorgen landde in Luton, een vliegveld ten noorden van Londen, is de Britse pers geobsedeerd door de mogelijkheid dat de popster in Engeland zijn heil heeft gezocht.

Niemand weet of de zingende kindervriend voet op Britse bodem heeft gezet, dan wel of hij is doorgevlogen naar Zwitserland,maar verslaggevers van ook respectabele bladen zagen hun weekeinde bedorven door het wild najagen van mogelijke verblijfplaatsen van de ster: van Whipsnade Zoo (vanwege chimpansee Bubbles) tot warenhuizen van de speelgoedketen “Toys 'R Us”. Het popidool bleef spoorloos verdwenen, zoals The Independent on Sunday het noemde , in de 'Luton triangle'.

Vanmorgen lijkt het collectieve ratpack tot rust gekomen voor de exclusieve Charter Nightingale Clinic in Londen, voornamelijk uitgaand van de gedachte dat die de duurste (265 pond per dag exclusief behandelingskosten) en exclusiefste pruilhoek-voor-verveelde-rijken is die er in en om Londen valt te bedenken. De kliniek zelf kent zijn verantwoordelijkheid en laat een woordvoerder schalks ontkennen noch bevestigen dat Jackson daar behandeld wordt.

Dat verhindert niet de aanwezigheid van fans. Zij hebben diep medelijden met het lot van hun idool. Zoveel pijn na een sculpting-operatie en dan nog beschuldigd van seksspelletjes met kleine vriendjes ook. Zij hielden een laken omhoog met de tekst:“Michael Jackson is 100 procent onschuldig.” Tussen hen in zocht een wanhopige vader uit Dorking, Surrey, naar zijn dochter van 12. Die was van huis weggelopen op het moment dat ze bevroedde dat Michael Jackson aan het eind van een treinkaartje te vinden zou zijn, “Ze wil met hem trouwen,” zei de vader.

Volgens The Sun is Elton John instrumenteel geweest in Jackson's komst naar Londen. Elizabeth Taylor zou hem te hulp hebben geroepen bij de “volledige emotionele ineenstorting” die haar jonge vriend heeft ondergaan. Elton John, een man die zelf heeft rond gewaard in de geestelijke krochten van drugs- en drankmisbruik, noemde toen Beauchamp Colclough. Deze 44-jarige therapeut - “Beechy” voor zijn patiënten- is verbonden aan de Charter Clinic en is volgens Elton John “de beste die er bestaat.” “Beechy” heeft politici, rock- en popsterren van eet-, drink- en drugverslaving afgeholpen op basis van unieke expertise, aldus The Sun: hij zelf was ooit zo dronken dat hij bij de begrafenis van een vriend in diens graf viel.

    • Hieke Jippes