Aaftink en Van Velde: IJsselcup

Pagina 19: Revanche van eeuwig lachebekje

DEVENTER, 15 NOV. Christine Aaftink en Gerard van Velde, beiden lid van de nationale sprintkernploeg, hebben zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer de zege in de IJsselcup behaald.

Van Velde won in Deventer het eindklassement (vóór Schreuder en Hersman) op basis van zijn baanrecord op de 500 meter: 38,33. Op de 1500 meter werd hij achtste. Aaftink, die de 500 meter won (42,70), eindigde op de schaatsmijl als zevende. In het slotklassement liet ze Annamarie Thomas en Sandra Voetelink achter zich. Voor de allround-kernploegen kwam het toernooi in sportcentrum De Scheg te vroeg. De mannenploeg van Ab Krook keerde pas vrijdag terug van een trainingskamp op Tenerife, trainden 's avonds een uurtje in Haarlem en reisden vervolgens door naar Deventer.