Washington Post per computer

De Washington Post wil komende zomer een gecomputeriseerde versie van de krant op de markt brengen. De elektronische krant wordt leverbaar voor circa 150.000 mensen in de omgeving van Washington die de beschikking hebben over een personal computer en een telefoonmodem.

De Washington Post wil via modems de gehele inhoud van de krant verzenden en omlijsten met muziek. De 'lezers' kunnen rechtstreeks communiceren met de journalisten die de krant maken door elektronische memo's te sturen. De krant wil de lezers via de elektronische krant ook bestoken met aanbiedingen van goederen. Ook zullen de lezers in de toekomst gebruik kunnen maken van de elektronische archieven van de Washington Post. Volgens de krant zijn ook andere grote uitgevers bezig met deze ontwikkeling, zoals: Times Mirror, Cox Enterprises, Dow Jones and Co (de uitgever van de Wall Street Journal) en Knight-Ridder. Volgens de directeur van de nieuwe divisie van de Washington Post, Donald K. Brazeal, loopt de informatie-voorziening nu nog als een oude T-Ford door een steeg, terwijl een 'superhighway' al technisch mogelijk is.