Twaalf pitbulls terug bij eigenaar

DEN HAAG, 13 NOV. Door een administratieve fout bij het openbaar ministerie in Den Haag zijn twaalf ter dood veroordeelde pitbulls weer terug bij hun 41-jarige Haagse eigenaar.

De politierechter oordeelde enige weken geleden dat elf pups en één volwassen hond van de Hagenaar “aan het verkeer moesten worden onttrokken”, omdat ze niet waren getatoueerd en gecastreerd. Volgens de man gaat het echter niet om pitbulls, maar om Staffordshire terriërs. Hij ging in hoger beroep tegen het vonnis. Volgens persofficier N. Zandbergen is er onlangs een administratieve vergissing gemaakt, waardoor de Hagenaar papieren voor teruggave van de in beslag genomen honden heeft gekregen. Hij heeft de dieren opgehaald. Het openbaar ministerie probeert de zaak zo spoedig mogelijk in hoger beroep te laten behandelen.